start3

Asociatia Sprijinj Pentru Autism

va implementa in perioada 01.09.2016-31.12.2016 proiectul Parcul Prieteniei,

finantat printr-un grant din partea UnitedWay Romania si Metropolitan Life.

Scopul proiectului este cresterea calitatii vietii si asigurarea unui mediu favorabil incluziunii sociale pentru copii cu tulburari din spectrul autist beneficiar ai organizatiei cu varste prescolare si scolare prin activitati non-formale, alaturi de copii neuro-tipici.

 

Este bine stiut ca in cazul autismulului procesul de recuperare implica anumite etape fara de care sansele copilului de socializare/integrare sociala sunt aproape nule. Interventia terapeutica zilnica, de unu la unu este cea mai importanta, urmata de stimularea copilului in familie, in afara orelor de terapie. In urma evaluarilor periodice ale specialistilor, daca se constata ca cel mic este capabil sa participe la actul de socializare, a dobandit abilitatile si principiile comportamentale, imita spontan si raspunde la cerere, se poate trece la urmatoarea etapa, socializarea. Socializarea pentru un copil cu autism nu poate avea loc fara o pregatire prealabila, intrucat anumite comportamente/manifestari specifice pot fi un impediment.

Prin intermediul activitatilor din proiect, micutii beneficiari vor petrece weekendurile in spatiul de joaca special amenajat, alaturi de prietenii lor neuro-tipici, sub supravegherea psihologilor in vederea insusirii abilitatilor minime necesare pentru a se putea integra/socializa ulterior in spatiile de joaca publice.

“Aceast mterial a aparut cu sprijinul United Way Romania (UWRo) si Metropolitan Life.

  Opiniile exprimate apartin autorului/ autorilor si nu reflecta neaparat opiniile UWRo.”

logo-united-way-romania

logo